Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


emo fajták

Emo fajták: 

imagesca4vvp8a.jpg


 1. Emo {a "sima" emo} 
      emo = érzelmes Öltözködés: az alapszín a fekete,amit sokszor kevernek rózsaszínnel ,szürkével csak fehérrel. Sok a kockás ( pöttyös) csíkos dolog.
Állatalában fekete oldalra fésült haj vagy tépett.

2. Divatemo: Nem emok nem is állítják magukat annak csak úgy öltözködnek.

3. Saucy emo 
     saucy = pimasz,elegáns. A saucy az emoból vált ki és vált külön stílussá. A saucy emok érzelmesek álltalában vidámak, hangulatemberek. Öltözködés: élénk színekkel pl. sárga ,piros,rózsaszín, lila. Ezen kívül: extrém ruhák és kiegészítők. Hajuk is színes extrém.

4. Scene 
   Nincs sok köze az emohoz de sokszor összekeverik vele és a saucy emokval..A scene a myscaperól kiindult trend. Belső nincs meghatározva itt a külső a fontos. [ a scene jelentése : látvány) Nagyon hasonlít a saucy emohoz de mégsem ugyanolyan. Mivel a Scene lényege a "megbotránkoztatás" extrém de divatos ruhát hordanak. 

5. Saucy
emo 
   Ilyen nincs! Sokan mondják magukat saucy emonak de az szerintem ugyanolyan lenne mint a scene emo . ÉS különben is hülyeség összekeverni a két stílust mert teljesen máshogy alakultak ki és mást képviselnek.

6.Hard emo
   A külvilággal teljesen antiszociálisok. Depressziósak,vágják magukat.Zenei téren emot hallgatnak és Hc-t leginkább.Szinte csak fekete cuccokat viselnek.

7. Halfn emo
   Jelentésük fél emo.Bennük is van ugyanúgy egy csomó emo érzés csak ők nem éreztetik a külsejükkel.Ők is inkább emot hallgatnak.

8. Possemo
   Ez elég érdekes kategória.A Possemo a Possible szóból ered aminek a jelentése:lehetséges. Ezek az emok szintén érzelmesek ugyan úgy mint a többi emo.Hangulatok változik érzelmeiket elég ritkán mutatják ki.Azt soha nem mutatják ki ha szomorúak mások előtt soha nem sírnak.Elég kevés embert engednek magukhoz igazán közel.Változó természetűek,nehéz őket kiszámítani,legfőképp megismerni.Mindig elmerülnek az álmodozásban.Zeneileg nincs meghatározva miket szeretnek de inkább a kemény bandák felé húzódnak.

9. Ire emo
    Az Ire emo a saucy és scene miatt háttérbe szorult ezért kevesen tudják hogy mit is jelent.Az Ire szó haragot jelent.Az Ire emok a harag megtestesítői lázadnak a cuki dolgok ellen. [Pl. Hello Kittyt nagyon utálják)
A levágott barbie fejek,véres plüssök mind ezt szimbolizálják.Aggresszivításukat nagyon élénk színekkel mondtatják ki az emberek felé.Az Ire emok nagyon érzelmesek elkötelezik magukat egy fiú vagy egy lány mellett akkor hűségesek,kitartanak melette.Az Ire emok nem félnek a verekedéstől sokszor provokálják is. Jelképül kifejezetten nincs de a véres és hasonló dolgok vonzzák őket leginkább.Elítélik az öngyilkosság,öncsonkítás,önkínzás minden formáját.Elitélik az önsajnálatot. Mottójuk:"Ha túl sok időt fordítassz magadra nem marad időd élni."Sokak szerint az emok egyik jellegzetes jelképe a fejbelövős képek ez az Ire emoktól származik.

10. Feeling emo
   Az emonak az a fajtája melynek képviselője csak belülről emo (pl ugyanazokról a dolgokról gondolkoznak mint az emok.) ezen kívül eggyátalán nem láccanak emonak.

11. Hurt emo
   A hurt angol szó jelentése fájni.Nekik is nagy fájdalom van a szívükbe.
Belsőleg ugyanolyanok mint az emok.Az érzelmesebb emo zenéket kedvelik.
Ha valaki beszól nekik nem félnek visszaszólni de inkább kedvesebbek az emberekkel. Öltözködésben mások egyik nap színes másik nap fekete ruhákba öltöznek.

12. Dark emo
   Nem valami elterjedt irányzat én ma hallodtam róla először.Az egyetlen szín amit képesek felvenni az a fekete. Elvileg félig emok félig goth-ok. Legerősebben ők vallják azt hogy felesleges élni.

13. Sreamo
    A screamo egy kicsi és sajátos zenei közösség. A screamot közvetlenül az emoval kapcsolják össze. Ez a zenei irényzat körülbelül a 90-es években került a felszínre mindkét kontinensben, mind az Egysült államokban mind Európában. Az első screamo bandák az Anomie, Saetia, Portraits Of Past, és az Orchid voltak. A
screamo gyorsabbnak, keményebbnek és zúzósabbnak bizonyult mint az érzelemkeltő szülőműfaja az emocore.

Nem az üvöltözés teszia bandákat screamo bandákká, hanem inkább a zenéjük, igaz, hogy az éneklési stílus nagyonis hozzájárul, de inkább a zene alapján ítéljük ezeket a bandákat screamonak

14. Tolerance-emo
   az angol acceptance szóbol ered.jelentése: elfogadás.
A lényege az, hogy toleránsak, megértőek.
Ha meglát az utszán egy emot nem rögtön a hülye geci poser szöveget nyomja, mert nem ítél anélkül hogy megismerne valakit.
Álalában szeretik az állatokat, néhányan vegetáriánusok is.
Az emberi egyenjogúság az álmuk.
Kinézetben:
nem feltétlen festett a  haj, mert úgygondolják hogy az emo lényege nem a haj és a kinézet, ill. nemszeretik a beskatujázást sem.
Sok kiegészítőt hordanak:
Gyűrűrk,karkötőt,nyakláncot,haj-szallagot/csatot/tűt,masnit